Fast Food
8 mei 2023 - Memphis, Tennessee, Verenigde Staten
De contrasten zijn groot hier in de VS. Verpaupering -ook in kleinere dorpen en stadjes- en om de hoek van de straat tref je dan weer keurige mega- mansions aan. Het leven is voor veel mensen vrijwel onbetaalbaar. De prijzen in supermarkten en restaurants rijzen de pan uit. De afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld. Dat geld ook voor huur en hypotheken.Veel mensen hebben meerdere baantjes om rond te kunnen komen.Zestien uur per dag werken is geen uitzondering.
Voor ons toeristen is het ook niet echt voordelig natuurlijk. Ondanks het feit dat het vakantie is en dat dat gevierd moet worden, doen we dat prijsbewust en toch zit er een draaikolkje in onze portemonnee.
Vooral gezonde zaken zijn buitensporig duur. Dat verklaard meteen waarom de armere mensen hier vaak dik zijn. Die hebben niet de luxe om voor vers fruit en groente te kiezen. Frisdrank, friet en een burger zijn veel goedkoper dan zélf een maaltijd bereiden.
Die luxe om voor gezond te kiezen hebben wij wel.Ik ga dan ook serieus koken vanavond.
Een rib uit ons lijf, maar Hey, ' t is vakantie!